keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Linkit: Sami Saarelan UE-videot

Elävää kuvaa on hyvin vähän esiintynyt suomalaisessa UE-skenessä. Youtubesta toki löytää kaikkea, mutta todellista uraa tällä saralla on uurtanut viime aikoina Sami Saarela. Syrjäseudun ylläpito ei voi olla hämmästelemättä viimeisteltyä jälkeä, jota parhaimmillaan esittää hänen sivustonsa Darkened Studion Voimala 17-video. Tajunnan räjäyttävässä tunnelmassa on jotain samaa kuin veret seisauttavassa TV-sarjassa The Walking Dead tai videopeli Half life 2:ssa, joissa molemmissa liikutaan raunioituneissa maailmoissa. Sami Saarela tunnustaakin imeneensä vaikutteita näistä teoksista. Siltikään kyse ei ole mitenkään kopionomaisesta tuotteesta vaan aidosti UE-henkisestä materiaalista.

Voimala 17 (Kuva: Sami Saarela)
Itsehiotut tekniikat ja osin itserakennetut laitteet sekä useiden kuukausien hienosäätö tekevät videoista erityisen poikkeuksellisia. Vastaavaa omistautumista kuvaukselle ei juurikaan näe. Ei ainakaan näissä piireissä. Nyt Saarela on julkaissut uuden version Voimala 17-videosta. Syrjäseudun edustajalla oli myös todellinen kunnia toimia ensipalautteen antajana. Paras kriitikko taisi olla kuitenkin taiteilija itse, sillä moitittavaa oli vaikea löytää.

Voimala 17-video (uusin versio vimeossa)Saarelan Youtube-kanava itsessään on myös tutustumisen arvoinen. Harrastusta koskevana poimintana voisi mainita videon Mylly. Saarelan suositusten mukaan kannattaa katsoa videot parhaalla mahdollisella resoluutiolla. Antoisia katseluhetkiä.

2 kommenttia:

  1. Varmasti kättelisin herra Saarelaa jos vastaan kävelisi! Aivan käsittämättömän hienoa jälkeä. Taito puhuu! Talvinen näkymä sekä syttyvä hehkulamppu on upea piste i:n päälle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin sitä toivoisi kaikkea hyvää ja menestystä töiden saralla tälle herralle sekä etenkin jatkoa näille UE-videoille, jotka tasossaan ovat ihan omaa luokkaansa. Toivottavasti muutkin huomaavat tämän lahjakkuuden.

      Poista