maanantai 20. huhtikuuta 2015

Linkit: Uusi sivusto Urbanex ninja


Urbanex Ninjan jäseniä. (Kuva: Urbanex Ninja)
Juuri kun näytti siltä, että viimeinenkin päivittyvä UE-sivusto, Petri Volasen Autiot & Unohdetut, katosi palveluntarjoajan virheiden vuoksi, julkaistiin kuin puskista uusi Urbanex Ninja alkuvuodesta 2015. Sivusto on herättänyt uteliaisuutta poikkeuksellisilla huomioillaan. UE-skenen tuoreimman ryhmän seikkailut ovat olleet jo nyt monipuolisia. Niihin on sisältynyt muun muassa sukellusta, Tsernobylin ydinvoimalassa vierailu, entisestä terveyskeskuksesta löytynyt huumeluola, talon alle piilotettu Puolustusvoimien entinen varastoluola sekä kaiken kukkuraksi ihmisen ruumiin löytäminen.

Sivuston taustalla toimivat harrastajat pitävät kiinni anonymiteetistään, mutta minkälaisesta poppoosta on kyse? Syrjäseutu otti yhteyttä Urbanex Ninjaan.

- Seikkailemassa on usein 1-4 mies- sekä naispuolista henkilöä ja mukana voi myös olla vierailevia tähtiä, kertoo sivustosta vastaava Tuomo. - Valtaosa porukasta on kolmekymppisiä pääkaupunkilaisia, mutta porukan ikäihmiset ovat lähentymässä jo neljääkymmentä.

Vaikka sivusto onkin tuore, on seikkailun perinteet ryhmässä silti syvässä. Melontaa, sukellusta ja autioissa paikoissa vierailua on harrastettu jo vuosikausia. Kuvamateriaalia niistä on kerätty lähinnä digi- ja kännykkäkameroilla. Varusteilla hifistely ei ole joukon arvomaailmassa kärkisijoilla, vaan materiaalia kerätään sillä mitä kulloinkin sattuu olemaan mukana.

- Kovin hienoja vehkeitä ei viitsi ottaa mukaan, sillä ne eivät välttämättä kestä menossa, toteaa Tuomo.

Osa sivuston viehätystä on kohteiden historiaan perehtyminen. Historiatietojen ohella kohteita esitellään myös vanhoin kuvin. He ovat jopa haastatelleet ihmisiä paikan päällä löytääkseen lisätietoa kohteiden taustasta. Historiaviitteiden lisäksi kohde-esittelyjä höystetään myös videoin. Monipuolisesta annista voisi helposti saada sekavan sopan, mutta Urbanex Ninjassa paketti pysyy kuitenkin hyvin kasassa.

- Meidän porukka ei ajattele suoranaisesti harrastavansa UE:ta, ehkä siksi että kiinnostus hylättyihin heräsi jo ennenkuin niille oli keksitty osuva nimi. Puuha on enemmänkin tutustumista oman ja naapuripaikkakuntien lähistoriaan. Samaan harrastukseen ollaan myös niputettu luonto. Maastosta löytyneet luonnon muokkaamat paikat ovat meille yhtenä osana harrastusta, vaikka niitä kaupunkiasuminen ei niin paljoa tarjoakaan, kiteyttää Tuomo Urbanex Ninjan toimintaa.

Urbanex Ninjaa ei mielenkiinnon uupumisesta tai oma-aloitteisuuden puutteesta voi ainakaan syyttää.

- Tälläkin hetkellä kohteita on tiedossa mielinmäärin 10 kilometrin säteellä ja vain aika rajoittaa niihin tutustumista. Herkullisimmat napataan heti ja muut sitä mukaa kun aikaa löytyy.

Urbanex Ninjalla on taito tuoda ruohonjuuritason kohteistakin mielenkiintoisia yksityiskohtia esille. Sivustoon voi tutustua alla olevasta linkistä:

Urbanex NinjaEi kommentteja:

Lähetä kommentti